SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kalmar Hockey Club
Ishockey
Team 07

Summering av A-grupps deltagande i Mörrum cup
2021-09-28 11:56
Kalmar HC efter finalen i Mörrum cup

Helgen som var åkte hela Kalmar HC A-grupp på cup i Mörrum där det totalt var 8 lag som spelade. Först var det ett gruppspel där alla mötte alla (dvs 7 matcher), och sedan utefter vart man kom i tabellen så var det placering eller semi/final matcher som gällde. 

 

Gruppspelet började väldigt trevande och vi förlorade de 3 första matcherna. Men så hände något i den 4:de matchen med laget, och efter det gick den röda maskinen rent hus och slutade på en 4:de plats totalt och därmed var vi klara för semifinal. Sista gruppspelsmatchen var mot Rögle BK och vinnaren där tog sista seimifnal platsen, denna gången gick det våran väg.

 

Väl i semi så skulle vi möte Nybro som kom 1:a i gruppen och som slog oss i gruppspelet. Vi gick ut och visade en enorm laganda och kämparglöd och det slutade med att vi till slut besegrade Nybro och tog oss till final. Vem kunde tro det efter de 3 första gruppspelsmatcherna. Men laget har en grym GRIT som jag sällan skådat. Och att vända den negativa trenden till något så positivt ger en enorm känsla och go i ett lag.

 

Väl i finalen stod Härryda HC som kom 2:a i gruppspelet efter Nybro. I finalen märktes det att detta var 9:de matchen på 2 dagar och vi hade inte riktigt alla hästkraften kvar. Vilket resulterade i en hel del utvisningar då vi inte riktigt hängde med i den farten som Härryda bjöd på. Men vi krigade ända in i kaklet och efter full tid stod det 2-2 på matchtavlan och straffar väntade. Där gick vi tyvärr på pumpen och slutade på en hedrande 2:a plats, silvermedalj. Härryda var ett riktigt bra hockeylag och spelade en fantiastisk hockey. Sett över hela cupen så är vi jättestolta över vad vi lyckade åstadkomma. Den lagandan och fighting sprit som finns är helt otrolig. När alla bestämmer sig för att dra åt samma håll kan man flytta på berg sägs det, och det bevisade vi i Mörrum.

 

Förutom hockey så bestämde vi innan att vi är.... och representerar företaget Kalmar HC. Det gör vi med bra uppförande och ett glatt humör mot andra spelare/ledare/föräldrar och alla de som hjälper till på en cup. Den matchen tror jag vi tog guldmedlaj i, även om en sådan inte delas ut.

 

De flesta funktionärerna/ledare vet vem Kapten Nisse "lunkan" Lundqvist är i Kalmar HC, alla har ett brett leende när de ser honom. Väldigt bra ambasadör.

 

Nu kommer vi att fira med något gott på Onsdagens träning. Man ska fira framgångar, även de små.

 

Chip å Hajk

Ledarna

 
ARENAPARTNER
Huvudpartner
Platinumpartners 21/22