SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kalmar Hockey Club
Ishockey

Bli medlem i Kalmar Hockey Club
BLI MEDLEM
#VI ÄR KHC!
 
Kalmar HC off-ice paket 2.0 - Ting Hockey
2022-05-13 11:14

Erbjudande från vår leverantsörspartner Ting Hockey

Kalmar HC off-ice paket 2.0 - Ting Hockey

 

 

Kalmar HC Team Shop hos Ting Hockey

Kalmar HC - Ting Hockey

Kallelse till årsmöte 2022
2022-05-02 20:11
Medlemmar i Kalmar HC kallas till ordinarie årsmöte.

 

Datum/Tid: tisdag 14 juni 2022 kl. 18.00.

Plats: Kalmar Sportcenter

 

Anmälan till mötet ska göras här

 

Mötet utlyses av styrelsen enligt föreningens stadgar. 

 

En vecka innan mötet finns det underlag tillgängligt på Kalmar HC:s kansli. Rösträtt har personer som varit medlem i föreningen under det senaste förflutna kalenderåret.

 

Välkomna!

Styrelsen

Välkommen till Kalmar HC:s Sommarcamp 2022!
2022-05-02 19:33

Kalmar HC:s sommarcamp anordnas i år vecka 32, 8-12 augusti. Campen vänder sig till barn och ungdomar födda 2007-2014.

 

Kom och dela en vecka med oss i härliga sommarstaden Kalmar så lovar vi er högkvalitativa ispass, genomtänkt fys och värdefull teori samt specifik målvaktsträning.

 

Anmälan:

Sommar Camp 2022

 

Välkomna!

Summering säsongen 21/22
2022-04-05 21:14
Säsongen 2021/2022 har nått sitt slut och vi summerar den som en av dom bästa säsongerna i Kalmar HC:s historia.
 
Säsongen 21/22 inleddes som föregående säsong avslutades, nämligen i Kalmar Sportcenter Ishall B, vägg i vägg arbetades det med att färdigställa något som alla inom föreningen längtat efter i åratal, nämligen en ny fräsch hockeyarena som ritar om kartan rejält för oss som förening.
 
Alla förutsättningar fanns för att starta ett nytt kapitel i Kalmar HC:s historia.
 
Verksamheten hade dessförinnan gjort stora förändringar i organisationen, en ny styrelse på plats, en ny sportchef och en rejäl och tydlig satsning på juniorer och damlag tillsammans med IK Oskarshamn.
 
Vi gick också in i denna säsong med en klar och tydlig plan för ekonomin då det fanns historia som kantades av tuffa år. Med en nygammal marknadsgrupp och styrelsens ledning var siktet inställt på förändring och både budget och tidsram för åtgärder gällande ekonomi skulle säkerställas.  Nu när vi summerar säsongen, överträffade marknadsgruppen budgeten med stor marginal, och övriga i föreningen har tillsammans ställt upp på ytterligare en säsong med stram budget. Alla gamla synder är nu utraderade och Kalmar HC är nu på grönt kvist gällande ekonomin.
 
16 oktober var dagen alla väntat på, äntligen skulle vi få flytta in i vår nya arena, som sedemera blev ytterligare ett kapitel med sålt arenanamn till Hatstore. Hatstore arena har imponerat på många besökare med sin tydliga helhet och genomtänkta utformning och är en perfekt mötesplats för Kalmar HC:s att växa mot framtiden. 
Dessförinnan hade lagbygget med Daniel Stolt som ny sportchef tagit form. Ett nytt tänk kom in och Daniel byggde sitt lag med unga lovande spelare, blandat med rutinerade spelare samt en stomme från tidigare år.
 
Detta nykomponerade lag, inledde med sex raka bortamatcher, alltså en tuff start med långa resor mot tufft motstånd. 20 oktober 2021 var dagen när den historiska matchen för KHCs representationslag gick av stapeln inför 1663 personer i nya arenan. Vilken match det blev!  Efter en trevande inledning med lite nerver inblandae vände KHC matchen med kapten Ottosson i spetsen och gick segrande mot gästande KRIF med 6-5 efter overtime.
 
Kalmar HC:s damer blev i år enade tillsammans med IK Oskarshamn, en satsning tillsammans med SHL-klubben 8,5 mil norrut som hade ett mål att bredda damverksamheten i regionen och som verkligen slog väl ut. Jarkko Oikarinen rekryterades som sportchef och succén för damerna var total. Första säsongen tillsammans blev det serieseger i Damtvåan och segertåget var ett stabilt godståg genom seriespelet.
Verkligen ett lyckat koncept för Kalmar HC.s och IK Oskarshamn.
 
När det började lacka mot jul var herrarnas serie på sluttampen, och genom ett starkt race i slutomgångarna lyckades Kalmar HC vinna Hockeyettan Södra på samma poäng som Vimmerby och Karlskrona och därmed kvalificerad KHC sig till en historisk plats i Allettan.
 
Kalmar HC:s satsning på junior var tydlig denna säsong, med ett rejält omtag med tydliga visioner och ett hårt arbete så landade juniorteamet inte bara ett juniorlag, utan ett J18 och ett J20-lag. Med två juniorlag gavs möjligheten för många spelare att dubblera under säsongen. Resultaten var goda och båda våra juniorlag var ytterst nära att ta sig till slutspel men föll på målsnöret.
 
Kalmar HC ungdom är också på stark frammarsch, efter några år med tunna numerärer har senaste säsongerna med framgångar för föreningen, skapat nya stora kullar i de yngre leden där Tre Kronors hockeyskola är det första steget för våra minsta spelare. 
Nytt för i år är föreningstid, ett arrangemang för spelare som vill extraträna. Oavsett ålder har fokus riktats på individuell träning gällande teknik såsom skridskor och klubba. Verkligen ett lyckat koncept som varit uppskattat bland våra ungdomar.
 
Hur gick det då för herrlaget?
Efter en trevande inledning i Allettan med mycket skador så reste sig KHC match för match, och sluttampen på Allettan var ren magi!
KHC avslutade Allettan med 10 raka segrar och slutade till sist på en mycket hedrande andraplats som debutlag i Allettan.
När vi summerar säsongen, känns givetvis uttåget mot Halmstad väldigt tråkigt, men ingen av oss med ett stort KHC-hjärta får glömma bort att detta är en historisk säsong där herrlaget vunnit grundserien, blivit tvåa i Allettan och kvalificerat sig till en semifinal i slutspelet mot Hockeyallsvenskan.
 
Med denna säsong i ryggen, med alla grenar på det trädet som vi kallar KHC, med alla olika satsningar vi har lyckats med, så är säsongen 2022/2023 redan i antågande. Kalmar HC:s styrelse är definitivt inte nöjda utan vi kommer arbeta hårdare än någonsin med att säkerställa vår framtid. Fokus ligger på alla ben vi har, men främst ser vi ett stort arbete från nu med att bredda vår organisation och skapa bättre förutsättningar för hela föreningen mot framtiden.
 
Kalmar HC:s styrelse vill tacka alla för en fin säsong, stort tack till alla partners, leverantörer, supporters, funktionärer, spelare, ledare och alla junior, dam och ungdomsspelare!
 
Tillsammans skapar vi framtidens Kalmar HC!
 
Styrelsen
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Team 07 , 03/04 20:34 
Team 07 , 30/03 15:48 
Team 13, 13/03 15:39 
Team 13, 27/02 18:53 
 
ARENAPARTNER
Huvudpartner
Platinumpartners 21/22