SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kalmar Hockey Club
Ishockey
J20

Kalmar HC J20

Visionen är tydlig i Kalmar HC- en egen femma i A-laget! Målet med Kalmar HC:s juniorverksamhet är att utbilda spelare till att nå spel på högre nivå.

 

Juniorverksamheten bedrivs i en prestationsmiljö med fokus på utveckling.

J18/J20 bedrivs i seperata träningsgrupper

  • 4-6 ispass plus fys
  • extra ispass för målvakter
  • 1-2 matcher beroende på vilja och nivå
  • Fysiska tester genomförs kontinuerligt

Hemmaplanen blir en nybyggd arena för allsvensk nivå och ett nytt fräscht omklädningsrum för juniorerna. Lagom till skolstart höstterminen 2021 kommer även CIS Ishockeygymnasium slå upp portarna för nya lokaler som ligger i direkt anslutning till den nya ishockeyarenan. CIS Ishockeygymnasium i samverkan med Kalmar HC bedrivs med träningsanläggning och gym nära skolan, ett schema som möjliggör träning på skoltid och kompetenta tränare kan du kombinera det bästa av två världar. Våra tränare utbildar och förbereder spelarna fysiskt och mentalt för spel på hög nivå. Individuella samtal/utvecklingssamtal genomförs såväl med huvudledare som med mentala coacher på hockeygymnasiet.

 

Sportsliga mål för J20

För J20:s del är målet tydliga sportsliga resultat för att spelarna ska ges möjlighet att visa upp sig på den nationella arenan inför fortsatt spel på nästa nivå inom seniorhockeyn. Samtliga spelare intagna i J20 ska vara kontrakterade enligt föreningens framtagna avtal. 

 

Mental träning

Mental träning bedrivs inom juniorverksamheten med följande syften.

Att de aktiva ges baskunskaper inom mental träning

Att skapa ett lag som har en målsättning, där varje individ vet vikten av sin roll.

Att varje enskild spelare ska kunna försätta sig i det fokus som uppgiften kräver

Att de aktiva ska gemensamt skapa ett klimat som bygger på trygghet och glädje.

Att de aktiva ska veta hur de tar sitt ansvar för sin prestation.

Att få spelare att vara trygga, ha roligt och förhoppningsvis fortsätta med hockey upp i föreningens seniorverksamhet.

 

CIS Ishockeygymnasium i samverkan med Kalmar HC

Alla inriktningar på CIS Idrottsgymnasium bygger på ett nära samarbete mellan skola och förening. Med träningsanläggning och gym nära skolan, ett schema som möjliggör träning på skoltid och kompetenta tränare kan du kombinera det bästa av två världar.

 

“Som tränare i Kalmar HC ser jag samarbetet med CIS som en stor fördel för våra spelare. Den mängdträning som vi i föreningen tillsammans med skolan kan erbjuda dessa individer är viktig för att de eleverna ska kunna ta sig till nästa nivå inom sin ishockey. Träning på dagtid ger förutsättningar för att ge individuell feedback och individuell sparring på ett sätt som normalt inte är möjligt i en lagidrott.”

/Martin Åkesson, Junioransvarig Kalmar HC

Kommande matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
ARENAPARTNER
Huvudpartner
Platinumpartners 21/22