SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kalmar Hockey Club
Ishockey
Team 07

Over and out A-grupp
2022-03-30 15:48
Smått å gott

Denna veckan kör vi de sista hockey träningarna och vi avslutar säsongen fredag den 1 april 2022 med paddel, mat och A-lagshockey. Verksamhetsberättelsen är inskickad och vi ledare har nu avslutat vårt uppdrag och ser nu fram emot en tid efter hockey:n utan väldigt sena kvällar.

Det har varit en extremt tuff säsong men gruppen har varit stark, positiv och gått sin egen väg.

 

Vi ledare har låtit gruppen driva sig själv och alltid låtit de själva ta beslut i större frågor/situationer. Vi tror att om man är delaktig i beslut som individ, så kommer individen och gruppen få ett större driv och beslutsamhet att nå uppsatta mål. Det berömda ordet VARFÖR, en viss Nils van der poel tänkte likadant som oss visade det sig. Man orkar gå den där extra milen vilket är otroligt viktig, inte bara fysiskt utan även mentalt.

 

När man är delaktig i något så har man också mycket roligare och känner sig berörd och involverad. Det är en grymt bra kombination helt enkelt, gruppen får som man vill (tror de) och vi ledare kan åka med på ett hörn och bara peta lite när de är på väg att tappa kompassen helt. En reflektion är att vissa beslut som togs i gruppen trodde ingen av oss ledare skulle få den utgången som de fick, så även vi ledare lärde oss att detta är vägen framåt i ett modernt ledarskap. Man lär så länge man vill (lever).

 

Tillsammans i gruppen kom vi fram till att vi ville bli bra på att spela hockey. Man kan träna väldigt mycket på att åka runt en kon eller två om man vill bli bra på det, bara man förstår VARFÖR. Generellt blir man ju bra på det man tränar på. Så vi valde att vi ville bli bra på just spelet hockey. Därav mycket spelövningar inkluderat teori om varför man gör saker, och väldigt mycket spelande i olika former. Precis som gruppen ville och även vi ledare.

 

Vårt mind-set har varit; bjässar, fysiskt, brunka, skjuta hårt, kötta, åka nord till syd, inte förstå vad man gör, dumpa puck. Njaaa det är inget för oss, vi vill lira hockey som en grupp med finess och teknik och ibland göra en Zlatan. Det viktigaste är att man får göra fel ända tills man gör rätt (med lite hjälp), och då blir det succé och nästa steg är tagit i utvecklingen för individen och sedermera gruppen.

 

Den röda tråden har hela tiden varit att aldrig lägga iväg en puck utan adress, då fortsätter man att hålla i pucken eller letar passningsmöjligheter. Och detta gäller över hela planen, i alla zoner och oavsett position.

 

Men hur gick det då…. Ja resultatmässigt gick det både upp och ner under säsongen. De få gånger vi kunde spela med en hel trupp så stökade vi till det för många lag och kunde även vinna lite matcher. Vi lyckades även ro hem en välförtjänt silvermedalj i Mörrum (cup) där vi började spretigt som få, men där vi fick ihop en stark grupp som till slut visade ledorden; ansvar, glöd och hjärta. Tyvärr förlust i finalen på straffar mot ett starkt Härryda HC.

 

Ett stort tack till våra kompizzar i DAM laget som ställt upp i ur och skur (Lovisa, Johanna och till viss del Thea). Utan er support hade det nog inte gått att driva laget överhuvudtaget.

 

Vi vill även skicka med en extra klapp på axeln till vår lagkapten, Nisse ”lunkan” Lundqvist (#26) som är en fantastisk personlighet och som visat stora ledaregenskaper. Kalmar HC - ansvar, glöd och hjärta passar som handen i handsken.  

 

På sista raden skriver vi ändå att med extremt dåliga förutsättningar så har vi haft väldigt roligt tillsammans och drivit på varandra hela tiden utan att klaga och med en positiv inställning. Vi har kavlat upp armarna och kört helt enkelt. Och order Skrotnisses gäng kan inte passa bättre än för denna grupp.

 

Och ett stort tack till alla föräldrar som fått ställa upp enormt mycket, ni hittar nu lätt vägarna upp till höglandet utan GPS.

 

Så nu lämnar vi (Daniel, Matz, Klas, Malin, Fredrik J, Fredrik M) över en grupp spelsmarta hockey lirare med en vilja av stål till föreningen/juniorerna som får fortsätta utveckla dessa individer under de nästkommande 4 åren (J18/J20). Ska bli kul att se om några orkar hela vägen till seniorhockey. Man ska vara som bäst när man är 27, det får man inte glömma. Så tiden är på spelarnas sida just nu. Men med bra ledarskap och ett VARFÖR så är allting möjligt.

 

Chip å Hajk

//Skrotnisses gäng

 
ARENAPARTNER
Huvudpartner
Platinumpartners 21/22