Välkommen till Kalmar, Christian Engstrand!
Publicerad: 2023-11-23
Sportgruppen och målvakten Christian Engstrand är överens om ett kontrakt för säsongen 23/24.

35-årige Christian Engstrand med Linköping HC som moderklubb kommer närmast från spel i österrikiska ligan ICEHL där han spelat 8 matcher för EC-KAC. Christian som mäter 184 centimeter har totalt 9 säsonger i SHL där han spelat för klubbarna Linköping HC och Mora IK i 164 matcher och har en total räddningsprocent på 91,4. Engstrand har även spelat 8 säsonger i Hockeyallsvenskan och står registrerad på 132 matcher. Säsongen 15/16 gjorde Engstrand 35 matcher för Blues i finska Liiga.

Christian Engstrand om att ansluta till Kalmar:

- Väldigt taggad på att komma ner till Kalmar och försöka hjälpa laget på bästa möjliga sätt. Hört väldigt mycket bra om både staden och laget så ser fram emot att sätta igång.

Sportchef Daniel Stolt:

- Vi har under en tid sett över truppen och kommit fram till att vi behöver öka konkurrensen på målvaktssidan och när Christians namn kom på tal har det gått väldigt snabbt från intresse till kontrakt.Vi får in en rutinerad målvakt som vet vad som krävs för att spela på en hög nivå och att Christian matchat igång i Österrike är perfekt för oss.

Varmt välkommen till KHC-familjen, Christian Engstrand!

Foto: Erik Sandin