Daniel Stolt summerar debutsäsongen i Hockeyallsvenskan
Publicerad: 2024-04-03
Det har nu gått en tid sedan uttåget mot BIK Karlskoga när KHC spelade historisk åttondelsfinal i HockeyAllsvenskan och vi har suttit ner med sportchef Daniel Stolt för att höra hans tankar om föregående säsong samt hur han blickar framåt mot säsong två i HockeyAllsvenskan, håll till godo!

Första säsongen är över i Hockeyallsvenskan, hur skulle du summera den?

- Med ett par veckors distans till uttåget mot BIK Karlskoga så skulle jag säga att vi får vara nöjda med debutsäsongen i Hockeyallsvenskan. All eloge till samtliga spelare och ledare.

Om du fick sätta ett betyg för säsongen på en skala 1-10, vad blir ett betyg?

- Eftersom vi har höga mål kan jag inte ge ett för högt betyg. 7 får det bli här.

Som alla vet fick vi ett sent besked om spel i Hockeyallsvenskan, hur var din känsla när beskedet väl kom, och hur gick tankarna då kring truppen?

- Det var nån form av lättnad att få ett definitivt besked. Den enda tanken jag hade där och då var att se till att ha ledare och spelare på kontrakt till samlingen som var drygt två veckor bort.

Hur har arbetet varit för er i sportgruppen varit, kontra Hockeyettan mot Hockeyallsvenskan?

- Tuffare, vi är inte ett topplag på denna nivå och därför måste vi försöka vara ännu mer noggranna.

Ni plockade in spets i form utav, Theocharidis, Strömberg, Vanderbeck osv, berätta lite om processen när ni rekryterade de transatlantiska och finska spelarna?

- Det var ganska enkelt att gå importvägen. Det fanns helt enkelt inga svenska spelare lediga med de spetsegenskaperna vi sökte.

Nu stundar år två i Hockeyallsvenskan, vad är din första tankar om arbete inför kommande truppbygge?

- Säsong två är alltid tuff. Vi märker att marknaden är tunn och att vi fortfarande är långt ner i hierarkin. Det är otroligt vilka löner en del andra lag kan erbjuda.

Om vi jämför föregående trupp kontra den ni ska bygga, vad kommer skilja sig i era tankar?

- Vi fortsätter i samma tankar gällande spelare. Det är möjligt att det blir en hel del förändringar.

År två sägs alltid vara svårare, vad ser du för utmaningar med just år två?

- Vi märker som sagt av att marknaden är ganska tunn för ett lag som oss. Vi är begränsade ekonomiskt på ett annat sätt än de flesta av våra kollegor.

Till sist, vad vill du skicka med för hälsning till alla som följer Kalmar HC inför kommande säsong?

- Fortsätt stötta oss på plats i Hatstore Arena, ert stöd betyder så otroligt mycket för oss. Vi behöver ert stöd i ryggen!

Vi riktar ett stort tack till Daniel och sportgruppens arbete och kommer framöver kommunicera nyheter kring spelartruppen i den takt arbetet fortskrider.

#KHCFamiljen